Кои са най-честите грешки при отслабване?

Внимавайте с порциите, съветват специалисти
3
Кои са най-честите грешки при отслабване?
IStockphoto

На теория, отслабването трябва да бъде много лесно: ядем по-малко, не се изкушаваме от сладкиши, пържени картофи и хамбургери и тренираме повече. Всъщност обаче ситуацията е доста по-различна. Колкото и да се опитваме, понякога нещата не се получават и ние не постигаме желаната цел.

 
Причината за това са грешките, които допускаме по време на отслабването. Тук се включва начинът на хранене, упражненията и целият ни начин на живот. Затова експерти се опитват да ни обяснят къде точно бъркаме и как да променим всичко. Harper's Bazaar разговаря с диетолозите Роби Кларк и Фло Атлетик, както и с треньора Бенджамин Лукас.
 
Ето какви грешки посочват те:

1. Ядете твърде големи порции
 
Дори да ядете само здравословни продукти, твърде възможно е да не отслабвате. „Един от най-големите проблеми при повечето хора е, че те си правят много големи порции. Именно затова и не отслабват“, казва Лукас. Той добавя, че не трябва да прекалявате дори със зеленчуците, независимо колко полезни са те.
 
Според треньора, има няколко лесни начина, чрез които да се адаптирате към по-малки порции. „Моят съвет е да намалите ястията си наполовина. Подредете чинията си така, че в нея да има 50% зеленчуци, малко чист протеин, здравословен въглехидрат и малко мазнини“.
 
2. Мерите се често
 
Най-вероятно всеки ден искате да записвате килограмите си и след това да видите как сте се движили. Честото теглене обаче може да ви изиграе лоша шега, тъй като не е здравословно за ума ви, а и не ви дава точни данни за теглото.
 
Още по темата четете в Tialoto.bg 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
ям по кило месо преди 4 години
печено всеки ден, дали свинско, дали пилешко, дали друго, но само това! преди да мина на тази дието бях много дебел!!
1
2
 
6
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
Свинете ги тръшна чума. Скъпите домати като гума. Ще се храним занапред икономично и ще оцеляваме биологично.Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията ,военните, полицията ,медиците ,институции и граждани. Трето поколение репресиран. Град София (2019).

Спонсорирани публикации